SÄÄNNÖT | MITEN OSALLISTUT | PALKINNOT

Helsingin metalliteollisuuden piiriyhdistys ry. järjestää lukuvuosina 2019-2020 metallityökilpailun Uudenmaan yläkoululaisille.

Kilpailuaika on 5.8.2019 - 31.3.2020.

Toimitamme LUO METALLISTA 2019-2020 -infopaketit kaikille Uudenmaan yläkouluille syyslukukauden 2019 alkuun mennessä. Infopaketti sisältää materiaalia opettajalle ja materiaaleja kilpailun esittelyyn koulussa sekä oppilaille jaettavaksi.

Lue 2019-2020 lopulliset säännöt ja ilmoittaudu mukaan!

LUO METALLISTA KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Järjestäjä
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys ry.

2. Osallistumisoikeus
Kilpailuun voivat osallistua kaikki peruskoulun yläasteen oppilaat, joko yksin tai ryhmässä (max. 5 henkeä). Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Kilpailutyön pääraaka-aine tulee olla metalli. Osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä. Mikäli osallistujaa epäillään väärinkäytöksistä tai kilpailun sääntöjen vastaisesta toiminnasta, on järjestäjällä oikeus hylätä kyseisen henkilön tai ryhmän osallistumiset ilman erillistä ilmoitusta.

3. Ilmoittautuminen ja kilpailuaika
Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan milloin vain, kunhan kilpailuaineisto on valmiina ja palautettuna ajallaan. Kilpailuaineiston viimeinen toimituspäivä on 31.3.2020. (Katso kohta 6.)

Alkuperäisen ilmoittautumisajan oli tarkoitus päättyä lokakuun lopulla. Teimme sääntöuudistuksen, jotta Luo metallista -kilpailuun voi osallistua oppilaat, joiden teknisten töiden tunnit alkavat vasta myöhemmässä vaiheessa lukuvuotta.

4. Miten osallistun?
Osallistuminen tapahtuu ja ohjeet löydät www.hmpy.org/ilmoittautuminen.html sivuilta.

5. Kilpailun kulku
Kilpailufiiliksistä ja työn etenemisestä – paljastamatta kuitenkaan lopullista työtä – päivitetään matkan varrella Instagramiin joko kilpailijoiden omiin profiileihin, tai kilpailua varten luodulla käyttäjällä. Luo metallista -kilpailuun liittyvissä kuvissa käytetään aina hashtagia #luometallista sekä #joukkueennimi! Aktiivisuus Instagramissa vaikuttaa myös lopulliseen arviointiin. Kilpailun oma Instagram käyttäjä löytyy nimellä @luometallista.
- kaikissa kilpailuun liittyvissä julkaisuissa käytetään #luometallista sekä #joukkueennimi
- aktiivisuus Instagramissa ja Instagram kuvat vaikuttavat työn lopulliseen arviointiin.

6. Lopullisen kilpailutyön toimittaminen tuomaristolle
Esittely kilpailutöistä lähetetään osoitteeseen kilpailu@hmpy.org. Kilpailutyö esitellään tuomaristolle jollain seuraavista tavoista (voit valita useamman):
- valokuvin
- videona (youtube-linkki)
- muista Instagram!!
Lisäksi kilpailutyöstä ja sen työvaiheista tulee tehdä kirjallinen kuvaus eli tuote-esite (powerpoint, word, excel…) pdf-tiedostona.

7. Voittaminen
Voittajan valitsee Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys ry:n valitsema tuomaristo kaikkien osallistuneiden keskuudesta. Tuomaristo seuraa kilpailun etenemistä Instagramin välityksellä koko lukuvuoden ajan. Voittaja valitaan kilpailuajan puitteissa toimitettavan loppuraportin sekä keväällä 2020 järjestettävässä Luo Metallista 2019-2020 palkintojenjakonäyttelyssä suoritetun arvion perusteella. Työt on toimitettava nähtäväksi tähän tilaisuuteen. Arvioinnin jälkeen suoritetaan palkintojenjako. Paikka ja aika kerrotaan myöhemmin kilpailun verkkosivuilla.
Tuomaristo arvostaa monipuolisten ja haastavien tekniikoiden käyttöä, innovatiivisuutta sekä tietenkin huolellista työnjälkeä ja näyttävää lopputulosta. Haluamme antaa nuorille mahdollisimman vapaat kädet työn suunnitteluun ja toteuttamiseen, kunhan työn päämateriaali on metalli. Nettisivujen LUO METALLISTA 2018-2019 kuvagalleriasta voit käydä katsomassa viimevuotiset voittajat ja niiden arviointiperusteet. Raadin ei tarvitse perustella valintaa ja valinnasta ei voi valittaa.
Voittajien nimet voidaan julkaista järjestäjän verkkosivulla sekä kilpailun sosiaalisen median kanavissa, mediassa tai muussa markkinointimateriaalissa.

8. Palkinnot
LUO METALLISTA 2019-2020 PALKINNOT:

1. sija:
2 000 euron Protools-lahjakortti koululle
100 euron rahapalkinto jokaiselle voittajajoukkueen oppilaalle
Matka Alihankinta 2020 -messuille Tampereelle (Palkintoon kuuluu voittajajoukkueen oppilaiden sekä opettajan kuljetukset, lounas sekä messuvierailu ja esittelykierros)

2. sija:
1 500 euron Protools-lahjakortti koululle
50 euron rahapalkinto jokaiselle voittajajoukkueen oppilaalle

3. sija:
1 000 euron Protools-lahjakortti koululle
50 euron rahapalkinto jokaiselle voittajajoukkueen oppilaalle

Erityispalkintona 500 euron Protools-lahjakortti, jonka voittajan HMPY:n hallituksen nimeämä tuomaristo päättää Luo metallista -palkintojenjakogaalassa. Palkinto voidaan jakaa esimerkiksi aktiivisimmalle koululle.

9. Järjestäjän vastuu
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin kilpailun aikana ja sen jälkeen.

10. Henkilötietojen käsittely
Kilpailuun osallistumalla kilpailija ja kilpailijan / joukkueen kilpailuun ilmoittaja antaa HMPY ry:lle suostumuksen henkilötietojen säilyttämiseen omassa rekisterissään. Henkilötietoja käsitellään EU säädösten mukaisesti. Kilpailun yhteydessä kerättäviä henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

11. Muuta
Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kilpailun töistä syntyneitä kuvia ja muuta materiaalia edistääkseen metalliteollisuuden kiinnostavuutta ja vetovoimaa. Kuvia ja muuta materiaalia voidaan käyttää myös kilpailun markkinoimiseen tulevina vuosina. Alkuperäiset työt jäävät kilpailijoiden omistukseen.