LUO METALLISTA 2018-2019 KUVAGALLERIA

Yhtyekuva Kilpailu

Luo metallista 2018-2019 -kilpailun palkintojenjakonäyttely järjestettiin toukokuun 13. päivä Helsingissä Tekniikan museossa. Innovatiivisten metallitöiden takana on yli sata yläasteikäistä tyttöä ja poikaa ympäri Uuttamaata. Gaalatilaisuudessa kilpailijat opettajineen sekä kutsuvieraat pääsivät tutustumaan mahtaviin ja uniikkeihin kilpailutöihin – ekologisesta kasvatusalustasta mäkipyörään ja ääneen reagoivasta valaisimesta mopon huoltotunkkiin. Palkintojenjakonäyttelyssä suurta suosiota sai myös nuori porvoolaisräppäri Ahti Peltonen yhtyeineen.

Voittajiksi valikoitui HMPY:n hallituksen nimeämän tuomariston valitsemat kolme uniikkia, huolellisesti työstettyä ja haastavia työtekniikoita vaatinutta työtä.

1. sija: Mopon huoltosarja (Urheilupuiston koulu, Nurmijärvi). Vaikean päätöksen ratkaisi hyvin huolellinen ja laadukas käyttöesineiden toteutus. Huoltosarjaan kuuluu tunkki ja kaksi tallijakkaraa. Ratkaisuasemassa oli erinomainen työnjälki ja pieniä yksityiskohtia myöten suunniteltu käyttömukavuus.

2. sija: Äänilamppu (Meilahden Yläkoulu, Helsinki), joka nimensä mukaan reagoi ääneen, etenkin musiikkiin. Taidonnäyte on tuotettu erittäin huolellisesti ja monipuolisia, vaikeita tekniikoita käyttäen.

3. sija: Kolmipyöräinen (Espoon Yhteislyseon koulu, Espoo), eli mäkipyörä, jonka idea ja lopputulos on rakentunut lastenrattaiden pyörien ympärille.

Voittajajoukkueiden jäsenet palkittiin rahapalkinnoin, sekä heidän koulunsa ammattitason työkalujen erikoistuneen Protoolsin Oy:n lahjakortein. Ensimmäiseksi sijoittuneet palkittiin myös matkalla Alihankinta 2019 -messuille Tampereelle.

HMPY:n hallitus onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää jokaista osallistunutta!